Pokrenuto savjetovalište

Nove vijesti
Brak/Nikah

Pokrenuto Savjetovalište/Kancelarija za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Puračić u Lukavcu

Medžlis Islamske zajednice Puračić u Lukavcu je 7. jula 2020. godine pokrenuo Savjetovalište/Kancelariju za brak i porodicu, što u širem smislu podrazumijeva individualno, predbračno, bračno, porodično i savjetovanje o vjerskim pitanjima.

Savjetovalište se osniva s ciljem afirmacije braka i porodice, odnosno pružanje podrške i savjetavanja mladih prije stupanja u brak, pomaganja bračnim partnerima da prevaziđu krize i nesuglasice, te s ciljem pružanja pojedinačne ili grupne podrške svim članovima porodice kroz individualna i grupna savjetovanja, seminare i radionice.

Svakog utorka i četvrtka u terminu od 12:00 do 14:00 sati moguće je dobiti informacije o radu Savjetovališta, dogovoriti individualni, predbračni, bračni ili porodični termin sa savjetnicima teolozima, psiholozima i porodičnim savjetnicima, te iznijeti svoje nedoumice i pitanja.

Pomoć, podrška, privatnost, povjerljivost i diskrecija su zagarantovani.

Za sve informacije ili dogovore o terminu savjetovanja moguće je doći lično u prostorije Medžlisa Islamske zajednice Puračić u Lukavcu, na adresu Redžep ef. Muminhodžića 14, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 14:00 sati, pozvati broj telefona 035/555-300 u istom terminu ili se javiti putem e-maila: savjetovaliste.mizpuracic@hotmail.com.