Amel-ef. Muminović

Amel-ef. Muminović
Amel-ef. Muminović

Amel-ef. Muminović je rođen u Misurićima kod Maglaja 1983. godine, od roditelja Selim-ef. i majke Lejle. U rodnom Maglaju završava osnovno obrazovanje nakon čega upisuje Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu, koju uspješno završava 2002. godine. U toku školovanja u Medresi bio je član redakcije lista „Zemzem“. Iste godine upisuje studij teološkog smjera na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu kojeg uspješno završava 2007. godine sa diplomskim radom na katedri kiraeta kod uvaženog profesora rahmetli hfz.dr. Fadila-ef. Fazlića.

Za vrijeme studija u Sarajevu bio je mujezin Ferhadije džamije te učač ramazanskih mukabela u nekoliko džamija, a u džematu Sedrenik bio je drugi imam. 2006. Godine odlazi u Bugojno, džemat Karadže gdje je kao imam radio dvije godine i osma mjeseci.

Nakon smrti Adem-ef. Skopljaka, 2009. godine, dolazi na mjesto imama, hatiba i muallima u džematu Devetak gdje i danas radi.

Amel-ef. je autor priručnika za učenje arapskog pisma „Sufara – kur'anska početnica sa vježbama prema arapskom mushafskom pravopisu sa DVD-om“. Oženjen je muallimom Eminom sa kojom ima sina Davuda i kćer Džejlanu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
RSS
Facebook
Pinterest