Održan sastanak sa mladima u prostorijama Medžlisa

Nove vijesti

CAM03385CAM03386CAM03388Dana, 10.03.2016. godine u prostorijama MIZ Puračić u Lukavcu održan je sastanak koordinatora za rad sa mladima Amel-ef. Muminovića i predstavnika mladih ispred naših džemata. Sastanku su prisustovali i glavni imam Medžlisa Zijad ef. Vehabović, te imam džemata Lukavac Grad Tarik-ef. Aganović koji je ujedno i član užeg tima za rad sa mladima.
Amel-ef. Muminović je održao preznetaciju na temu: Timski rad na putu dobra, istaknuvši važnost rada na afirmaciji dobra u našem društvu, posebno u našim džematima. Takodje je izrazio nadu da će ovaj tim od 24 predstavnika mladih ispred naših džemata timskim radom dati svoj doprinos u afirmaciji dobra.
Prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa Zijad-ef. Vehabović koji je iskazao svoje zadovoljstvo ovim sastankom, te dao punu podršku mladima u njihovim planovima za ovu godinu.
Na sastanku je usvojen plan rada i aktivnosti predložen od strane koordinatora, te je zaključeno da se pri svakom našem džematu formira tim od 5 mladih osoba koji će dati svoj doprinos uključivanju mladih u vjerski život džemata. Istaknuta je važnost nezapostavljanja ženskog dijela našeg džemata, te stim u vezi je dogovoreno da se i djevojkama daju jednaka prava u radu mladih u našim džematima.
Konstatovano je da, usljed raznoraznih utjecaja, ima sve manje korisnih omladinskih druženja, posebno je sve manje mjesta u koja mladi mogu izaći, a da se ne susretnu sa raznoraznim negativnim izazovima. S tim u vezi je dogovoreno da se organizuju omladinska druženja među džematima.
Ovo je i prilika da pozovemo sve naše džematlije, džematske odbore da daju bezrezervnu podršku radu mladih na nivou našeg Medžlisa kao i u našim džematima.