Iftar za koordinatorice za ženski aktivizam pri medžlisu IZ-e Puračić u Lukavcu

Odjel za brak i porodicu

„Musliman prema muslimanu odnosi se kao zgrada čiji se dijelovi međusobno vežu i čine jednu čvrstu cjelinu. „ (Buhari)

iftar_za_koordinatorice (1)iftar_za_koordinatorice (2)iftar_za_koordinatorice (3)U duhu ove poruke našeg Resula Muhammeda a.s. trude se i rade muallime i koordinatorice koje su preuzele emanet jačanja zgrade islama. Naša misija kroz džemate u proteklih nekoliko mjeseci primjetna je bila u okupljanju mlađih i starijih džematlijki kroz razne aktivnosti. Naša primarna zadaća jeste jačanje svijesti o bitnoj i neizostavnoj ulozi žene muslimanke u jačanju identiteta, kulture i tradicije i briga za budućnost naše omladine i porodice uopće.

Članice koordinacije organizirale su nekoliko svečanosti u našim džematima (Lukavac, Turski Lukavac, Modrac, Devetak) kojima su prisustvovale naše članice sa cijelog Medžlisa.

Pored javnih tribina, promocija knjiga, radionica, obilazile smo i naše bolesne džematlijke i one u teškoj finansijskoj situaciji, te održavale naše džamije i hareme čistim i lijepim. Dale smo svoju skromnu podršku u radu našim imamima u džematima.

Naša posljednja zajednička aktivnost jeste iftar i sumiranje rezultata u ugodnoj ramazanskoj atmosferi.

Molim Allaha da nastavimo činiti dobro, ta da shvatimo našu ulogu i značaj na ovom svijetu. Neka Allah pomogne sve one koji su pomogli naš rad, posebno imame koji su bili podrška našim koordinatoricama u džematima, te Medžlisu islamske zajednice Puračić u Lukavcu, na čelu sa glavnim imamom.