Zajednička Ikrar dova za hadžije sa područja Medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu

Nove vijesti

ikrar_dova_2016 (1) ikrar_dova_2016 (2) ikrar_dova_2016 (3) ikrar_dova_2016 (4)Ikrar dova za ovogodišnje hadžije koji na hadž putuju s područja Medžlisa Islamske zajednice Puračić upriličena je u nedjelju, 28. avgusta. Zajednička Ikrar dova za 14 budućih hadžija je upriličena u džamiji džemata Lukavac Grad.

Ikrar dovi su prisustvovali glavni imam medžlisa IZ-e Puračić Zijad-ef. Vehabović, imami, rodbina, prijatelji i svi oni koji su željeli podijeliti radost s budućim hadžijama i hadži-hanumama.

Glavni imam Zijad-ef. Vehabović u svome obraćanju je između ostalog rekao:“Oni su naši ambasadori i predstavnici u ovim danima koji su pred nama. Molim Allaha dž.š. da im podari zdravlja i nafake, te da se sa hadža vrate kao na dan njihovog rođenja. Oni su u potpunosti duhovno i materijalno spremni da krenu na ovaj hairli put“

Ove godine sveta mjesta Mekku i Medinu posjetit će 14 hadžija sa područja Medžlisa IZ-e Puračić: Salihović Ekrem, Salihović Zilka, Salihović Suada, Talović Huso, Golić Semka, Kasumović Fikreta, Nakić Elvir, Kalić Azemina, Ahmetović Munib (bedel), Blažević Ibrahim, Tufekčić Mevlija, Čeperković Sevda, Tokić Haso i Užičanin Himzo.

Molimo Allaha dz.š. da hadžijama olakša putovanje, uz želju da prenesu naše selame Poslaniku i ne zaborave doviti za svoje najmilije, ali i sve one koji ostaju u našoj domovini, Bosni i Hercegovini.