ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE PURAČIĆ U LUKAVCU

Nove vijesti

U subotu, 25. februara 2017. godine, odnosno 28. džumade-l-ula 1438. h.g.  u džamiji džemata Lukavac Grad održana je redovna godišnja skupština medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu. Skupština je otvorena učenjem Kur'ana, hfz. Mersad-ef. Nuhanovića, a zatim je sekretar medžlisa Vahdeta Kasumović zahvalila svima koji su se odazvali i koji će uzeti učešća u radu skupštine. Nakon verifikacije i prebrojavanja prisutnih članova ustanovljeno je da skupština ima kvorum i da se može održati.

Pristupilo se biranju radnog predsjedništva skupštine Medžlisa. Za predsjedavajućeg skupštine izabran je Midhat Sarajlić, a za zamjenika Nihad Salihović.

U svom uvodnom obraćanju glavni mam Zijad-ef. Vehabović iskazao je svoju zahvalnost  članovima skupštine na dosadašnjem radu, te im je tom prilikom poželio puno snage i uspjeha u budućem radu. On je pozvao na učenje fatihe svima koji su preselili, a za života su doprinosili svojim djelovanjem interesima Islama i Islamske zajednice. Nakon uvodnih riječi glavnog imama obratio se i predsjednik Izvršnog odbora Šemsudin Smajlović  koji je poselamio prisutne i zahvalio se na dolasku.

Na skupštini je  podnesen godišnji izvještaj o vjersko-prosvjetnom i administrativno-pravnom radu Medžlisa za prethodnu godinu.

Predstavljen je Plan rada medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu za 2017. godinu.

Razmatran je završni račun za 2016. godinu kao i finansijski plan medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu za 2017. godinu.

Svi izvještaji, plan rada, završni račun, kao i finansijski plan su jednoglasno prihvaćeni od zastupnika skupštine.

Predsjednik Izvršnog odbora medžlisa IZ-e Puračić je prenio informaciju o gradnji Islamskog kulturnog centra sa džamijom u Lukavcu.

Nakon izvještajnog dijela, tematizirano je nekoliko značajnih pitanja. Zastupnici su u pojedinačnim javljanjima iznijeli još niz konstruktivnih prijedloga i sugestija.

Svi prijedlozi i sugestije zastupnika skupštine bili su u cilju nastavka rada službi medžlisa na principima odgovornosti, pravičnosti i transparentnosti.

Skupština je završena učenjem Kur'ana i dove.