Mektebska akademija polaznika mekteba Medžlisa Islamske zajednice Puračić u Lukavcu

Nove vijesti

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Puračić u Lukavcu, 22.05.2017. godine, u velikoj sali JU „Centra za kulturu Lukavac“ održana je završna mektebska akademija polaznika mektebske nastave. Polaznici mekteba zajedno sa njihovim muallimima su tako stavili krunu na cjelogodišnje zalaganje, učenje i druženje u mektebskoj 2016/17 godini.

Mektebska akademija je podjeljena u tri dijela: o domovini, mektebu i ramazanu.

Uz učenje Kur'ana pobjednika sa takmičenja polaznika mektebske nastave, prelijepe ilahije i kaside, poučne, zanimljive i lijepe igrokaze, prisutnima je prenesena ljepota, pouka, kao i uspješno predstavljanje mektebskih polaznika iz svakog našeg džemata/mekteba.

Dodjeljena su priznanja za najuspješnije muallime, ali i polaznike mektebske nastave u kategorijama, kiraet-stariji uzrast, kiraet-mlađi uzrast, te test mlađi i stariji uzrast.

Uz dodjelu priznanja i oobraćanje glavnog imama  Zijad-ef. Vehabovića, dodjelu priznanja polaznicima i njihovim muallimima, prigodnim vazom dr. Sead-ef Seljubca, pomoćnika muftije tuzlanskog,  uspješno je označen kraj mektebske nastave na našem medžlisu, ali u isto vrijeme i pozdravljen dolazak mubarek mjeseca Ramazana.

Svi zajedno do sljedeće mektebske nastave nosit ćemo lijepe uspomene sa prelijepe akademije polaznika mekteba našeg medžlisa.

Tarik-ef. Aganović