Džemat Modrac – Obilježen Dan ašure

Nove vijesti

Deseti dan mjeseca muharrema obilježava se kao Dan ašure. Ovim povodom je u subotu 30.09.2017. godine odnosno 10. muharrema 1439. hidžretske godine u džamiji džemata Modrac između akšama i jacije namaza upriličeno veče Kur'ana i zikra.

Milozvučnim glasovima Kur'an su pred okupljenim džematlijama učili imami MIZ Puračić: Munib-ef. Ahmetović, Nazim-ef. Misini, Mersad-ef. Huskanović i Tarik-ef. Trapo.
Džematlijama se obratio glavni imam MIZ Puračić, Zijad-ef. Vehabović, a prigodno predavanje održao dr. Ševko-ef. Sulejmanović.

Nakon predavanja dr. Sulejmanovića, proučen je zikr koji je predvodio hfz. Mersad-ef. Nuhanović.

Po završenom programu upriličeno je druženje za džematlije i učesnike u programu. Članice Aktiva žena džemata Modrac su pripremile tradicionalno jelo ašuru kojom su počastile prisutne.

Koristimo priliku da domaćinima, džematlijima džemata Modrac čestitamo na njihovom radu, svesrdnom zalaganju, ali i odličnoj organizaciji koju su pokazali.

Bila je to noć ljubavi prema Allahovoj knjizi, u kojoj su svi dovili da im Kur'an bude svjedok na Sudnjem danu, i noć u kojoj su se vjernici nastojali približiti Gospodaru svjetova, Njegovim govorom – Kur'anom i zikrom.