Održano takmičenje polaznika mektebske nastave u malom fudbalu

Zanimljivosti

U organizaciji medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu, u subotu 21. aprila 2018. godine na stadionu fudbalskog kluba „Sloga“ u džematu Bikodže održan je 13. mektebski turnir u malom fudbalu.
Nakon okupljanja mektebskih polaznika na čelu sa njihovim muallimima, konstatovano je da se na turnir odazvao 21 džemat (mekteb). Sportska komisija medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu je utvrdila propozicije takmičenja, odredila grupe te se pristupilo svečanom postrojavanju ekipa i otvaranju turnira.
Turnir je otvorio predsjednik IO medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu Šemsudin Smajlović koji je takmičarima poželio lijepo druženje i sportsku sreću.
Iako je cilj ovakvih dječijih susreta bio njihovo međusobno prijateljsko druženje i upoznavanje, tu je svakako i onaj drugi – onaj takmičarski.
Tako su ove godine do tog cilja zaslužno stigle četiri ekipe. Plasman je sljedeći:
1. mjesto mekteb Lukavac-Grad
2. mjesto mekteb Prokosovići
3. mjesto mekteb Poljice-Ugar
4. mjesto mekteb Gnojnica
Fudbalska ekipa džemata Lukavac-Grad, predstavljat će ekipu Medžlisa IZ-e Puračić na mektebskom takmičenju na nivou Muftiluka tuzlanskog.

U atletskoj disciplini, trčanje 100 m rezultati su sljedeći:
1. mjesto Danis Kukuruzović, Prokosovići
2. mjesto Kenan Tufekčić, Babice
3. mjesto Ahmed Halilagić, Bokavići

Najboljim ekipama dodijeljene su diplome i pehari, a svim ekipama zahvalnice.
Mektebski turnir je protekao u najboljem redu. Polaznici mekteba su se družili, međusobno upoznavali i stekli nova prijateljstva, te su svojim ponašanjem potvrdili da su redovni polaznici mektebske nastave.
Najtoplije se zahvaljujemo domaćinu ovog takmičenja džematu Bikodže i fudbalskom klubu „Sloga“ koji su se potrudili da pripreme teren i budu na usluzi tokom trajanja takmičenja.