Uručenje vakufname

Medžlis/Info Nove vijesti Zanimljivosti

Dana 14. marta 2019. godine, u prostorijama medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu upriličen je prijem za hanumu Džemilu Biković iz Lukavca, kojoj su glavni imam Zijad-ef. Vehabović i predsjednik IO MIZ Puračić Šemsudin Smajlović uručili vakufnamu.

Džemila hanuma i njen suprug Smajil su pred dušu rahmetli sina Biković Almira uvakufili zemljišnu parcelu (osam duluma) koja će služiti za mezarje u džematu Lukavac-Grad.

Rahmetli Almir Biković je preselio na drugi svijet u 32-oj godini života. Iz neizmjerne zahvalnosti prema njemu i zahvalnosti na odnosu koji je pokazivao prema nama osjećali smo obavezu da na njegovo ime učinimo djelo koje bi podsjećalo na njega i njegovu dobrotu, istakla je Džemila hanuma.

Ovim uvakufljenjem će biti riješena dugogodišnja potreba džematlija džemata Lukavac-Grad za formiranjem novog mezarja. Mezarje će nositi ime rahmetli „Almira Bikovića“, što je i bila želja roditelja.

Imami, predsjednik i članovi džematskog odbora džemata Lukavac-Grad zahvalili su se Džemila hanumi i njenom suprugu Smajilu, uz molbu Uzvišenom Allahu dž.š. da ovo njihovo djelo upiše u knjigu dobrih djela i da ih za isto obilato nagradi.

 

Svjesni da je ovaj svijet prolazan i nestalan, te da će se plodovi našega truda ubirati na Budućem svijetu, molimo Allaha dž.š. da ovaj džemat, i ovaj kraj, i ovu zemlju i sav ummet našeg Poslanika, s.a.v.s, zaštiti od svih zala i ne dovede nas u iskušenja koja nećemo moći podnijeti. Molimo Milostivog da oprosti grijehe svim našim merhumima i da im se smiluje na Danu  u kojem se neće gledati porijeklo, niti rod, niti imetak, već samo dobra djela.

Gospodaru, upiši ovo djelo u knjigu dobrih djela i budi nam milostiv na Sudnjem danu !

[metaslider id=2401]