Održan seminar za imame i vjeroučitelje medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu

Nove vijesti

Na pragu smo smo nove školske, odnosno nove mektebske 2019/2020 godine, što je, kao i svake godine bio povod za održavanje edukativnog seminara za muallime i vjeroučitelje s područja našeg Medžlisa. Seminar je održan u srijedu 28. avgusta 2019. godine u prostorijama JU „Javna biblioteka Lukavac“.

Na temu „ Suvremeni izazovi u mektebu i mektebskoj pouci“ govorio je dr. Enes-ef. Svraka, šef Odjela za mektebsku nastavu i mlade pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta.

Dobrodošlicu sudionicima seminara poželio je glavni imam medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu Zijad-ef. Vehabović.

U sklopu seminara održane su radionice za učesnike na kojima su date osnovne smjernice djelovanja u mektebu, kao i smjernice na koji način se pripremati za mektebski čas da bi on bio što interesantniji i sadržajnij za polaznike mektebske nastave.

Po završenim radionicama muallimi-imami i vjeroučitelji su imali priliku sumirati i prezentirati najvažnije zaključke do kojih su došli u radionicama.

Primijetno je bilo zadovoljstvo i podrška ovakvom pristupu, gdje je pažnja usmjerena na dogovaranje i razmjenu mišljenja i iskustava. Seminar je, kako što je i sama evaluacija pokazala, zadovoljio očekivanja svih sudionika.

[metaslider id=”2672”]