Promocija knjiga “ASAR”( Hanefijska zbirka hadisa) i “Od smrti do ukopa”

Iz naših džemata Nove vijesti

Dana 17.10.2022. godine MIZ Puračić je u sklopu aktivnosti u mjesecu rebiu-l-evvelu, u džematu Lukavac Grad organizirao promociju knjiga „ASAR“ (hanefijska zbirka hadisa) i „Od smrti do ukopa“, autora Jusufa Džafića.
Jusuf Džafić je rođen 1991. godine u Bijeljini, gdje je završio osnovnu školu. Behram-begovu medresu u Tuzli je završio 2010. godine. Upisuje se 2011. godine u Kairu na Univerzitet El-Azhar na Šerijatsko-pravni fakultet. Diplomirao je 2015. godine. Do sada je preveo i objavio nekoliko knjiga koje se bave tematikom hanefijskog fikha, pisao je novinama, internet portalima, autor je 7 književnih zbirki, oko 450 članaka iz različitih oblasti. Njegovi radovi su prevođeni na bugarski i albanski jezik.

Jusuf džafić je govorio o Muhammedu ibn Hasanu Eš-Šejbaniju i o Ebu Jusufu, te je prezentirao svoje 2 knjige „Zbirka hadisa“ i „Od smrti do ukopa“.

Voditelj današnje promocije je bio imam džemata Lukavac Grad Tarik-ef. Aganović, a također prisutnima se obratio i glavni imam MIZ Puračić profesor Zijad-ef. Vehabović.

 

1
2
3
4
5
6
7
1 2 3 4 5 6 7