Održana tribina u džematu Poljice Centar na temu “Musliman u današnjem vaktu”

Nove vijesti

IMAG1083IMAG1085IMAG1086U srijedu 16.03.2016. godine između akšama i jacije u džematu Poljice-Centar održana je tribina pred velikim brojem džematlija kako iz Poljica tako i iz okolnih džemata. Nakon uvodnih riječi Enes-ef. Tajića imama u džematu Poljice-Centar koji je poselamio prisutne džematlije, glavnog imama, kolege imame, skupu se obratio prof.dr. Šefik Kurdić. Govorio je na temu „MUSLIMAN U DANAŠNJEM VAKTU“.

Naglasio je kako je svako vrijeme specifično i nosi neke svoje posebnosti, te kako mi živimo u jednom turbulentnom vremenu punom tegoba i iskušenja, vremenu za koje Muhammed a.s. kaže da se u njemu ni najumniji ne mogu snaći.

Vjernici ne smiju izgubiti nadu, nego moraju naći svoj pravac, a jedini pravac koji nas vodi pravim putem je vraćanje Kur'anu i sunnetu, jer su Kur'an i sunnet naša navigacija na ovom svijetu koji nas mogu dovesti do cilja, a to je zadovoljstvo Uzvišenog Allaha dž.š.
Također vjernici moraju biti svjesni da sva iskušenja koja ih pogađaju imaju za cilj da ih očiste od grijeha još na dunjaluku kako bi pred Allaha dž.š. na Sudnjem danu izašli bez grijeha.

Podsjetio je prof. Kurdić sve nas da budemo iskreni u vjeri, jedni druge volimo i jedni druge pomažemo kako bismo na taj način prevladali sva ova iskušenja kroz koja prolazimo.
Nakon jacije-namaza veliki broj džematlija je izrazio želju da se slika sa profesorom Kurdićem što im je on i udovoljio.

Na kraju molimo Uzvišenog Allaha da nagradi prof.dr. Šefika Kurdića za predavanje i da nama podari snagu kako bi nastavili sa organizovanjem ovakvih druženja i u budućnosti.