Hafiska dova Tariku Tufekčiću

Iz naših džemata

Hafiska dova Tariku Tufekčiću proučena je u nedjelju, 7. aprila 2019. godine u džamiji u Prokosovićima, MIZ Puračić. Njegov muhafiz je hafiz Mirsad-ef. Mrahorović, imam u džematu Repnik, Medžlis Islamske zajednice Banovići.

Na ovoj svečanosti prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Puračić Zijad-ef. Vehabović, koji je istakao da je hafiska dova velika radost za džemat Prokosovići i cijeli medžlis. On je istakao da je ovo veoma vrijedan džemat, kojeg predvodi imam Ekrem-ef. Brigić, te da je mladi hafiz rastao i odgajan u čestitoj porodici.

Izaslanik Muftije tuzlanskog Ahmed-ef. Hatunić, direktor Behram-begove medrese, kazao je kako se iz dana u dan u našoj zemlji povećava broj hafiza. Sve češće prisustvujemo hafiskim dovama mladih ljudi, ali i onih srednjih godina, što nam još jednom pokazuje nadnaravnost Kur'ana, kazao je direktor Hatunić.

Izaslanik reisu-l-uleme na ovoj hafiskoj dovi je bio Ibrahim-ef. Begović, koji je mladom Tariku Tufekčiću uručio diplomu hafiza Kur'ana Časnog, te je u svome obraćanju ukazao na značaj mekteba i vjeronauke kao temelja izrastanja u vjeri i prilike da naša mlada generacija uči o islamu i otvara perspektivu prepoznavanja istinskih vrijednosti.

Hafiskoj dovi su prisustvovali hafizi, imami i brojni džematlije, a dovu je proučio muhafiz Mirsad-ef. Mrahorović.

Tufekčić Tarik, sin Emsada i Enide iz Prokosovića (Lukavac), rođen je 1996. godine u Tuzli. Osnovnu školu je završio u Prokosovićima, a srednju u Lukavcu. Mektebsku nastavu je uspješno pohađao u mektebu Prokosovići pred imamom mr. Ekrem-ef. Brigićem. Hifz je počeo učiti sredinom 2015. godine, a pred komisijom za hifz Islamske zajednice završio je učenje hatme 18. marta 2019. godine. Hafiz Tarik Tufekčić je student treće godine na Filozofskom fakulteta u Tuzli, odsjek Turski jezik.

[metaslider id=2452 cssclass=””]