“Oralna higijena i zdravlje zubi”.

Mekteb

Džemat Babice: “Oralna higijena i zdravlje zubi”.

U nedjelju 12. januara 2020. godine u mektebu Babice održan je čas na kojem je učešće uzela Jasminka Bleković, dr. dentalne medicine. Interesantno je da je dr. Jasminka takođe pohađala mekteb Babice.
Polaznici mekteba su slušali zanimljivo predavanje, a zatim uzeli učešće u radionici na temu: „Oralna higijena i zdravlje zubi“. Imali su priliku da uče o oralnoj higijeni, zašto je ona važna, zašto je važno pravilno održavanje zubi, te koje su najčešće oralne bolesti. Posebna pažnja usmjerena je na pravilnu ishranu, obzirom na uzrast date grupe.
Treba napomenuti da je ovo još jedan vid inovacije u nastavi Samir-ef. koji se trudi da obezbijedi edukativan, raznovrstan i zabavan sadržaj polaznicima mekteba. Iz tog razloga je mekteb u Babicama postao mjesto dragih susreta.
Zahvaljujemo se dr. Jasminki Bleković na izdvojenom vremenu, kao i sponzoru CURAPROX Bosna i Hercegovina, koji su prepoznali važnost radionice i predavanja za djecu. Na taj način su još jednom bili saradnici u prevenciji oralnih oboljenja.

[metaslider id=2896 cssclass=””]