ISPRAĆAJ U PENZIJU IMAMA TAJIB-EF. KARIĆA

Medžlis/Info Nove vijesti

Na svečanoj sjednici imama 10. januara 2020.godine nakon časne, plemenite službe u Islamskoj zajednici u penziju je ispraćen Tajib-ef. Karić. Svečana sjednica je upriličena u prostorijama Medžlisa Puračić u Lukavcu, a prisustvovali su joj glavni imam Zijad-ef. Vehabović, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Puračić Šemsudin Smajlović i kolege imami s kojima je tokom svog radnog vijeka sarađivao.
O radu i angažmanu Tajib-ef. Karića govorio je glavni imam Zijad-ef. Vehabović. Istakao je predan rad Tajib-ef. na mektebskoj nastavi, uljudnosti i posebnosti rada sa džematima u kojima je radio i trag koji je ostavio podučavajući generacije mladih ljudi koji su prošli kroz mekteb. Predsjednik Izvršnog odbora medžlisa istakao je predan rad, te doprinos kojeg je Tajib-ef. ostavio dok je bio član izvršnog odbora medžlisa, dok je predsjednik OO Ilmije istakao moralnost, lijep karakter, te dobar odnos sa svima koje je susretao u svojoj misiji.
Uz prigodne riječi kolega imama upriličeno je dodjeljivanje hedije koja će vratiti uspomenu na vrijeme koje je Tajib-ef. Karić proveo putujući četrdesetogodišnjom plemenitom misijom koja sada put nastavlja u mirnijem okruženju.
Tajib-ef. se zahvalio na pažnji koju su mu tokom godina pokazale radne kolege, na ljepoti poziva kojeg je živio, te generacijama mekteblija koje je izveo. Istakao je svoj ponos na generacije polaznika mekteba, a posebno na one koji su pošli put medresa i danas su radnici na istom polju emaneta kojeg nam je dragi Allah ostavio i zadužio.
Biografija:
Tajib-ef.Karić je rođen 13. avgusta 1956. godine u Sladni, općina Srebrenik. Gazi Husrev-begovu medresu završio je školske 1976/77 godine u Sarajevu. Obavljao je dužnost imama, hatiba i muallima u džematima Poljice-Ugar, Turski Lukavac i Hrvati-Ahmići. Tokom svog radnog vijeka izveo je mnoge generacije mektebskih svršenika od kojih njih 36 upisuje medresu. Od polaznika mektebske nastave koje je izveo, dvojica su hafizi, a četvorica rade kao imami. Sa suprugom Fikreta-hanumom ima dvoje djece. Tajib-ef. je čitav svoj radni vijek proveo na području medžlisa Islamske zajednice Puračić..

[metaslider id=2873 cssclass=””]