ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE PURAČIĆ U LUKAVCU

Nove vijesti

U subotu, 24. februara 2018. godine, odnosno 8. džumade-l-uhra 1439. h.g. u džamiji džemata Lukavac-Grad održana je redovna godišnja skupština medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu. Skupština je otvorena učenjem Kur'ana, hfz. Mersad-ef. Nuhanovića, a zatim je sekretar medžlisa Vahdeta Kasumović zahvalila svima koji su se odazvali i koji će uzeti učešća u radu skupštine. Nakon verifikacije i prebrojavanja prisutnih članova ustanovljeno je da skupština ima kvorum i da se može održati.

Pristupilo se biranju radnog predsjedništva skupštine Medžlisa. Za predsjedavajućeg skupštine izabran je Dževad Džibrić, a za zamjenika Asmir Džibrić.

Članovima skupštine se prvo obratio pomoćnik muftije tuzlanskog, Muamer-ef.Zukić koji je poselamio prisutne i upoznao ih sa aktivnostima Muftijstva tuzlanskog kao i novim propisima u Islamskoj zajednici.

U svom uvodnom obraćanju glavni imam Zijad-ef. Vehabović iskazao je svoju zahvalnost  članovima skupštine na dosadašnjem radu, te im je tom prilikom poželio puno snage i uspjeha u budućem radu. Nakon uvodnih riječi glavnog imama obratio se i predsjednik Izvršnog odbora Šemsudin Smajlović  koji je poselamio prisutne i zahvalio se na dolasku.

Na skupštini je  podnesen godišnji izvještaj o vjersko-prosvjetnom i administrativno-pravnom radu Medžlisa za prethodnu godinu.

Predstavljen je Plan rada medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu za 2018. godinu.

Razmatran je završni račun za 2017. godinu kao i finansijski plan medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu za 2018. godinu.

Svi izvještaji, plan rada, završni račun, kao i finansijski plan su jednoglasno prihvaćeni od zastupnika skupštine.

Predsjednik Izvršnog odbora medžlisa IZ-e Puračić je prenio informaciju o gradnji Islamskog kulturnog centra sa džamijom u Lukavcu.

Nakon izvještajnog dijela, tematizirano je nekoliko značajnih pitanja. Zastupnici su u pojedinačnim javljanjima iznijeli još niz konstruktivnih prijedloga i sugestija.

Skupština je završena učenjem Kur'ana i dove.

Koristimo priliku da se zahvalimo imamima, predsjednicima i članovima džematskih odbora, blagajnicima i džematlijama na radu, ozbiljnosti, požrtvovanosti, zajedničkom radu, trudu i zalaganju.

Molimo Allaha da ih sve obilato nagradi.

Amin!